Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer na modach a Eula 1.7.10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Witam.Jak wszyscy wiemy powstało nie małe zamieszanie w związku z tą akceptacją EULI minecrafta od v1.7.10. Jestem współwłaścicielem serwera na modach przez co muszę udostępniać paczkę modów ludziom, którzy chcą na nim zagrać, jednak jest to nie zgodne z EULĄ, bo zabrania ona udostępniania plików minecrafta, co jest w tym wypadku konieczne.

I tu nasuwa się moje pytanie, czy poniższe oświadczenie woli, przed pobraniem naszej paczki zwolniłoby mnie z odpowiedzialności dot. udostępniania paczki? (Oczywiście pliki są udostępniane dla ludzi którzy nie mają pojęcia jak skonfigurować minecrafta, czyli większości :/)

Przykładowe oświadczenie:

Oświadczam, że pobieram tę paczkę tylko dlatego, że sam/a nie potrafię poprawne skonfigurować minecrafta w celu dołączenia do gry na serwerze tekkity, oraz posiadam prawo do użytkowania gry "Minecraft". Oświadczam również, że paczkę pobieram z własnej woli i przejmuje wszelką odpowiedzialność związaną z udostępnieniem,pobraniem i użytkowaniem tej paczki, jednocześnie zwalniając z tej odpowiedzialności administrację serwera tekkity.

[Jeśli nie zgadzasz się na te warunki prosimy Cię o ręczną konfigurację minecrafta]

Oprócz tego na stronie serwera dostępne byłyby linki do folderu mods, oraz do instalatora forge tak aby ludzie mogli też sami skonfigurować minecrafta.

Dodam, że serwer jest no-premium, jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie...

Proszę Was o pomoc.

Jeżeli temat umieściłem w niewłaściwym miejscu, to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie

Pozdrawiam ;)

4003595.png

Opublikowano

Hmhm.. właśnie gracze non-premium mają zakaz wbijania na serwery, więc to już jest złamanie EULA, a co do plików, to póki klient nie płaci za paczkę to wszystko jest ok, przynajmniej tak mi się wydaje.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

So the one major rule is that (unless we specifically agree it – such as in brand and asset usage guidelines) you must not:

• give copies of our Game to anyone else;
  • make commercial use of anything we‘ve made;
  • try to make money from anything we‘ve made; or
  • let other people get access to anything we‘ve made in a way that is unfair or unreasonable.

a co z tym fragmentem ?

Launcher dla serwera jest ale nie pobiera plików minecrafta tylko są one zawarte w jego instalatorze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...